(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mazkur tadqiqot raqamli bank xizmatlarini kengaytirishda xorijiy tajribaning ahamiyati va uni O‘zbekiston bank tizimi sharoitida qo‘llash imkoniyatlarini tahlil qilishga bag‘ishlangan. Tadqiqot doirasida xorijiy raqamli banklar faoliyati hamda mahalliy bank amaliyoti qiyosiy tahlil qilinib, raqamli xizmatlar diversifikatsiyasining bank moliyaviy samaradorligi, daromadlar tarkibi va rentabellik ko‘rsatkichlariga ta’siri baholandi. Tadqiqot natijalari raqamli bank xizmatlarining kengayishi bank daromadlarining diversifikatsiyasiga, operatsion samaradorlikning oshishiga va moliyaviy barqarorlikning mustahkamlanishiga xizmat qilishini ko‘rsatadi. Olingan xulosalar O‘zbekiston bank tizimida raqamli transformatsiyani jadallashtirish va FinTech ekotizimini rivojlantirish bo‘yicha ilmiy-amaliy tavsiyalar ishlab chiqishda metodik asos bo‘lib xizmat qilishi mumkin.