(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada Shamol elektr stansiyalarini loyihalash va qurishda meteorologik sharoitlar hamda shamol xarakteristikasining ahamiyati ilmiy tahlil qilinadi. Maqolada hududiy tahlil, shamol tezligi, yo‘nalishi, balandlik bo‘yicha profil, turbulentlik, ekstremal shamollar, fasliy o‘zgarishlar va mikroiqim omillari keng yoritiladi. Shuningdek, turbina turlari, rotor diametri, balandligi va texnologik xususiyatlar tavsiflanadi. Simulyatsion va eksperimental ma’lumotlar yordamida yillik energiya ishlab chiqarish prognozi va optimal joylashtirishning samaradorligi ko‘rsatib beriladi. Maqola zamonaviy shamol energetikasi loyihalarini tayyorlashda ilmiy asosli qarorlar qabul qilishga ko‘maklashadi.