(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mazkur maqolada bemorlarni ovqatlantirish jarayonida hamshiralik parvarishining nazariy va amaliy jihatlari batafsil yoritilgan. Bemor organizmini to‘liq va muvozanatli oziqlantirish davolash jarayonining ajralmas qismi bo‘lib, kasallikning kechishi, asoratlarning oldini olish hamda reabilitatsiya jarayonining samaradorligiga bevosita ta’sir ko‘rsatadi. Maqolada bemorlarni ovqatlantirishning asosiy turlari, jumladan og‘iz orqali, yordam bilan, enteral va parenteral ovqatlantirish usullarining afzalliklari hamda qo‘llanish ko‘rsatmalari tahlil qilingan.