(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Oziq-ovqat sanoati inson hayotining eng muhim sohalaridan biridir. Ushbu soha nafaqat iqtisodiy rivojlanish, balki odamlarning sog‘lig‘i va farovonligi uchun ham muhim ahamiyatga ega. Oziq-ovqat mahsulotlarining xavfsizligi va sifatini ta’minlash, iste’molchilar uchun ishonchli va sog‘lom oziq-ovqat taqdim etish zarur. Bunday maqsadlarni amalga oshirish uchun oziq-ovqat sanoat korxonalarida xavfsizlik tizimini joriy etish juda muhimdir. Ushbu maqolada oziq ovqat sanoat korxonalarida xafsizlik tizimini joriy etish hamda uning ijobiy tomonlari haqida ma’lumotlar berilgan.