(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu ilmiy maqola O‘zbekiston Respublikasi Prezidentining 2025 yil 23 oktyabrdagi “ Kasbiy ta’lim tizimida islohotlarni amalga oshirish chora-tadbirlari to’g’risida”gi PQ -316 sonli qarori va “Kasbiy ta’lim tizimida boshqaruv samaradorligini oshirish chora-tadbirlaari to’g’risida”gi PF-190-sonli farmonida belgilangan vazifalar doirasida sifatli ta’lim tizimining jamiyat taraqqiyotiga ta’sirini tahlil qiladi. Tadqiqotning asosiy maqsadi – malakali kadrlar tayyorlashning mamlakat iqtisodiy o‘sishi, innovatsion salohiyati va ijtimoiy barqarorligini ta’minlashdagi strategik ahamiyatini asoslash. maqolada ta’lim standartlarini yangilash, o‘quv jarayoniga zamonaviy texnologiyalarni joriy etish va ta’lim hamda ishlab chiqarish integratsiyasini mustahkamlash yo‘llari muhokama qilinadi.