(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada sug‘urta kompaniyalarida moliyaviy tahlilni amalga oshirishning o‘ziga xos xususiyatlari tahlil qilinadi. Tadqiqotda sug‘urta kompaniyalarining moliyaviy faoliyati, aktiv va majburiyatlarini baholash usullari, risklarni aniqlash va nazorat qilish mexanizmlari yoritib berilgan. Shuningdek, sug‘urta kompaniyalarida moliyaviy tahlilni amalga oshirishda qo‘llaniladigan maxsus ko‘rsatkichlar, statistik metodlar va zamonaviy axborot texnologiyalari o‘rni tahlil qilingan. Tadqiqot natijalari sug‘urta kompaniyalarining moliyaviy barqarorligini baholash, risklarni kamaytirish va moliyaviy shaffoflikni oshirish bo‘yicha ilmiy xulosalar va amaliy tavsiyalar ishlab chiqishga xizmat qiladi.