(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada qimmatli qog‘ozlar bozorida investitsion hisob yuritish amaliyotining nazariy asoslari va amaliy jihatlari tahlil qilinadi. Investitsion hisobning mazmuni, uning moliyaviy hisobot tizimidagi o‘rni hamda investorlar va emitentlar faoliyatidagi ahamiyati yoritib beriladi. Tadqiqot jarayonida qimmatli qog‘ozlar bozorida amalga oshiriladigan investitsion operatsiyalarni hisobga olish usullari, daromad va risklarni baholash mexanizmlari hamda zamonaviy axborot texnologiyalarining investitsion hisobni yuritishdagi roli tahlil qilinadi. Shuningdek, qimmatli qog‘ozlar bilan bog‘liq operatsiyalarni hisobga olishda xalqaro moliyaviy hisobot standartlarining (IFRS) ahamiyati va ularning milliy hisob tizimiga integratsiyalashuvi masalalari ko‘rib chiqiladi. Tadqiqot natijalari investitsion hisob yuritish amaliyotini takomillashtirish, moliyaviy shaffoflikni oshirish va investorlar ishonchini mustahkamlashga xizmat qiluvchi ilmiy xulosalar va amaliy tavsiyalar ishlab chiqishga qaratilgan.