(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqola jahon hamjamiyatida boʻlib o’tgan uchta yirik diplomatik uchrashuv (BMT Bosh Assambleyasi, G20 sammiti va O’zbekiston- Turkiya ikki tomonlama uchrashuvi) misolida diplomatik etiket va protokol qoidalarining amaliyotdagi ahamiyatini tahlil qilishga bagʻishlangan. Unda har bir tadbirning sanasi, asosiy munozara mavzulari yoritilgan hamda nutq tartibi, kiyinish kodi, oʻtirish tartibi, kutib olish marosimlari kabi rasmiy va norasmiy etiket elementlari atroflicha koʻrib chiqilgan. Maqolaning maqsadi - diplomatik etiketning xalqaro munosabatlarda tartib, hurmat va ishonchni shakllantirishdagi asosiy rolini ko’rsatishdan iborat.