(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Tilshunoslikdagi paremiologik birliklar xalqning dunyoqarashi, madaniy tafakkuri va ijtimoiy tajribasini aks ettiruvchi muhim til birliklaridir. Ularning lingvokulturologik, semantik va pragmatik jihatlari chuqur ilmiy yondashuvni talab etadi. Mazkur maqolada paremiologik birliklarning tasnifi, nutqdagi funksional o‘rni va xalq og‘zaki ijodi bilan uzviy bog‘liqligi yoritiladi. Shuningdek, zamonaviy tilshunoslikda paremiologiyaning ilmiy-amaliy ahamiyati ko‘rsatib beriladi.