(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mazkur ilmiy maqolada ESG (Environmental, Social, Governance- Atrof-muhit, Ijtimoiy mas’uliyat, Korporativ boshqaruv) tamoyillarining kompaniya imijini shakllantirishdagi o‘rni hamda ushbu imij orqali aksiyalar narxiga ta’siri O‘zbekiston misolida kompleks tahlil qilingan. Tadqiqotda xalqaro empirik tadqiqotlar, O‘zbekiston Respublikasi normativ-huquqiy hujjatlari va institutsional islohotlar asosida ESGning investitsiya jozibadorligiga ta’siri baholangan. Shuningdek, ESG ko‘rsatkichlari va aksiyalar narxi o‘rtasidagi bog‘liqlikni o‘lchash uchun konseptual empirik model asosida olib borilgan ilmiy ishlar tadqiq etilgan.