(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mintaqa sanoatining barqaror rivojlanishi zamonaviy iqtisodiyotda murakkab, ko‘p omilli va noaniqliklar bilan bog‘liq jarayon hisoblanadi. Ushbu tadqiqotda sanoat rivojlanishini baholashda trend va ssenariy prognozlash metodlaridan foydalanishning ilmiy-amaliy jihatlari tahlil qilindi. Qashqadaryo viloyati sanoati misolida sanoat ko‘rsatkichlarining tarixiy dinamikasi o‘rganilib, chiziqli, eksponensial va kvadratik trend modellari yordamida rivojlanish tendensiyalari aniqlandi. Tadqiqot doirasida optimistik, bazaviy va pessimist ssenariylar shakllantirilib, sanoat rivojlanishining ehtimoliy trayektoriyalari baholandi. Olingan natijalar trend va ssenariy prognozlash metodlarining integratsiyalashgan qo‘llanilishi sanoat siyosatini shakllantirishda ilmiy asoslangan, moslashuvchan va risklarni hisobga oluvchi qarorlar qabul qilish imkonini berishini ko‘rsatdi.