(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ixtisoslashgan vositachi dasturlar (asosiy va amaliy dasturiy ta’minot o‘rtasida) va standartlashtirilgan xizmatlar to‘plamidan foydalangan holda, tarmoq texnologiyalari geografik jihatdan taqsimlangan axborot va hisoblash resurslariga, ya’ni individual kompyuterlar, klassifikatorlar, ma’lumotlar omborlari va tarmoqlarga ishonchli umumiy kirishni ta’minlaydi. Tarmoq texnologiyalari, xususan, turli xil kreditlar (qisqa muddatli, o‘rta muddatli, uzoq muddatli) olish tizimida qo‘llaniladi. Kredit olish uchun bir nechta turdagi hujjatlarni to‘plash talab qilinganligi sababli, bu oluvchidan katta vaqt sarflashni talab qiladi.