(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mentalitet konsepti har bir xalq, har bir madaniyat uchun o‘ziga xos va betakror bo‘lgan, jamiyat a’zolarining qarashlarini, xulq-atvorini, qadriyatlarni va tasavvurlar tizimini o‘zida mujassam etgan muhim ijtimoiy-kommunikativ hodisadir. Ushbu konseptning lingvistik ifodalanishi, ya’ni til orqali namoyon bo‘lishi, jamiyat aʼzolari o‘rtasida kommunikatsiyani samarali olib borishda, axborot almashinuvini taʼminlashda va madaniy uzviylikni mustahkamlashda alohida ahamiyat kasb etadi. Mentalitetning tilda ifodalanishi atroflicha tadqiq etilgan ilmiy yo‘nalishlardan biri bo‘lib, hozirgi zamon lingvistikasining dolzarb mavzularidan biri hisoblanadi.