(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada bugungi kunning dolzarb biologik muammo larini fanlararo bog‘lanishi sifatida matematikaning differensial tenglamalar sistemasi yordamida yechim topishini nazariy usuli ishlab chiqilgan. Maqolada bazi bir bakteriyalarning ko‘payishi ularning bor bo‘lgan miqdoriga proporsional ravishda bo‘linish va shu vaqtdan boshlab zahar ishlab chiqarishi hamda ularni o‘lishi bakteriyalarning soniga to‘g‘ri proporsional deb qaralgan. Shuningdek maqolada bakteriyalarning boshlang‘ich soni (N) va maksimal qiymatlarini vaqtga bog‘lanish grafigi keltirilgan.