(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Madaniy merosni saqlash – bu faqat tarixni himoya qilish emas, balki kelajak avlodga ma’naviy boylikni yetkazishdir. Huquqiy asoslar merosni muhofaza qilish tartibini mustahkamlaydi, iqtisodiy yondashuvlar esa uning barqaror rivojlanishini ta’minlaydi. Jamoatchilik ishtiroki esa bu jarayonni yanada kuchaytiradi. Shu uch yo‘nalish uyg‘unlashganidagina O‘zbekistonning bebaho madaniy merosi butunligicha saqlanadi va dunyoga munosib namoyish etiladi.Madaniy meros – bu xalqning tarixiy xotirasi, ma’naviy boyligi va o‘ziga xosligini aks ettiruvchi barcha moddiy va nomoddiy qadriyatlardir. Ularga qadimiy obidalar, milliy urf-odatlar, tillar, amaliy san’at, adabiyot, me’moriy inshootlar, xalq og‘zaki ijodi, musiqa va boshqa boyliklar kiradi. Madaniy merosni asrash har bir jamiyatning eng muhim vazifalaridan biri bo‘lib, u kelajak avlodlarga tarixiy haqiqatni to‘liq yetkazishga xizmat qiladi.