(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada maktabgacha yoshdagi bolalarda ijtimoiy faollikni shakllantirish jarayonida pedagog shaxsining o‘rni va ahamiyati ilmiy-nazariy jihatdan yoritilgan. Ijtimoiy faollik bolaning jamiyatga moslashuvi, muloqot madaniyatining rivojlanishi va shaxs sifatida shakllanishida muhim omil sifatida talqin etiladi. Tadqiqot davomida pedagogik va psixologik manbalar tahlil qilinib, pedagogning tarbiyaviy faoliyati orqali bolalarda ijtimoiy ko‘nikmalarni rivojlantirish imkoniyatlari ochib berildi. Maqolada pedagog tomonidan yaratiladigan ijtimoiy muhit, muloqot jarayoni va tarbiyaviy ta’sirning bolalar faolligiga ta’siri asoslab berilgan. Tadqiqot natijalari maktabgacha ta’lim tizimida ijtimoiy faol shaxsni shakllantirishda pedagog kasbiy mahoratining muhimligini tasdiqlaydi.