(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada imkoniyati cheklangan o‘smirlarning ijtimoiy psixologik adaptatsiyasi jarayonining ularning kognitiv rivojlanishiga ko‘rsatadigan ta’siri tahlil qilinadi. O‘smirlik davri inson shaxsining shakllanishida, ijtimoiy munosabatlar tizimiga kirishida va o‘z “men”ini anglashda muhim bosqich hisoblanadi. Bu davrda imkoniyati cheklangan o‘smirlarning jamiyatga moslashuvi ularning intellektual, emotsional hamda ijtimoiy rivojlanish ko‘rsatkichlariga bevosita ta’sir qiladi. Maqolada psixologik qo‘llab-quvvatlash tizimlari, inklyuziv ta’lim muhiti, kognitiv rivojlanishni rag‘batlantiruvchi metodlar hamda amaliy tadqiqot natijalari yoritilgan. Amaliy tajribalar asosida ijtimoiy-psixologik adaptatsiyaning kognitiv jarayonlarga ijobiy ta’sirini isbotlovchi natijalar keltiriladi.