(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada ilmiy tadqiqotlarda plagiat masalasi, uning mohiyati, turlari hamda ilmiy halollikka ta’siri keng yoritilgan. Muallif plagiatning nafaqat axloqiy, balki huquqiy jihatdan ham jiddiy muammo ekanini ta’kidlaydi. Maqolada oliy ta’lim tizimida plagiatga qarshi kurashish choralari, antiplagiat dasturlarining ahamiyati haqida ma’lumotlar keltirilgan. Shuningdek, tadqiqotchilarning ilmiy madaniyatini shakllantirish, manbalardan to‘g‘ri foydalanish hamda ilmiy halollik tamoyillariga amal qilish zarurligi asoslab berilgan.