(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Yurak qon tomir yetishmovchiligi (ishemik yurak kasalligi) dunyoda o‘lim sabablari orasida yetakchi o‘rin tutadi. Ushbu tezisda yurak qon tomir yetishmovchiligida ilg‘or xirurgik yondashuvlar – minimal invaziv koronar arteriyalarni aylanib o‘tish operatsiyalari (MICS CABG), pompasiz (off-pump) CABG, robot-yardali total endoskopik koronar aylanib o‘tish (TECAB), gibrid revaskulyarizatsiya va boshqa zamonaviy usullar tahlil qilinadi. Tezisda an’anaviy va ilg‘or usullarning samaradorligi, asoratlari va uzoq muddatli natijalari solishtiriladi. Ilg‘or yondashuvlar bemorlarda tiklanishni tezlashtirish, asoratlarni kamaytirish va hayot sifatini oshirishda ustunlik ko‘rsatadi. Tezis 2023–2025 yillardagi so‘nggi tadqiqotlarga asoslanadi.