(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada sivilizatsiya markazi sifatida dunyo tomonidan tan olingan O’rta Osiyo hududi o’zining tarixiy taraqqiyot bosqichida ko’plab davlatlar uchun makon vazifasini o’tab bergan. Sug‘d vohasining tarixini o’rganishda ko’hna Kesh tarixiy gegrafiyasi muhim ahamiyat kasb etadi. Sug‘d vohasining turli davrlarda siyosiy-ma’muriy jihatdan bo’linishi, shuningdek, Ko’hna Kesh tarixiy geografiyasi xususida ba’zi mulohazalar yuritilgan.