(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada metabolik sindromning kelib chiqishiga sabab bo‘luvchi asosiy shart-sharoitlar, jumladan, insulin rezistentligi, semirish, dislipidemiya, arterial gipertenziya hamda turmush tarzi bilan bog‘liq omillar ilmiy jihatdan tahlil qilinadi. Metabolik sindromning zamonaviy tibbiyotdagi ahamiyati, uning yurak-qon tomir kasalliklari va qandli diabet rivojlanishidagi o‘rni keng yoritiladi. Tadqiqot davomida mavjud ilmiy manbalar tahlil qilinib, metabolik sindrom komponentlari va xavf omillari o‘rtasidagi bog‘liqlik ochib beriladi. Shuningdek, maqolada muhokama va natijalar bo‘limida aniq statistik va klinik ma’lumotlar asosida tahliliy xulosalar keltiriladi.