(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada maktabgacha yoshdagi bolalarda gimnastika elementlari yordamida koordinatsion qobiliyatlarni rivojlantirish metodikasi ilmiy jihatdan asoslab berilgan. Tadqiqot jarayonida gimnastikaning asosiy elementlari asosida tuzilgan mashqlar majmuasining bolalarning harakat muvofiqligi, muvozanatni saqlash, fazoviy yo‘nalishni his etish va harakat aniqligiga ta’siri o‘rganildi. Tajriba-sinov mashg‘ulotlari natijasida gimnastika elementlariga asoslangan mashqlar bolalarning koordinatsion qobiliyatlarini samarali rivojlantirishi aniqlanib, amaliy tavsiyalar ishlab chiqildi.