(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqola 11–12 yoshdagi futbolchilar, xususan, darvozabonlarni texnik va taktika jihatdan tayyorlashda maxsus mashqlarning samaradorligini ilmiy jihatdan tahlil qiladi. Tadqiqot jarayonida maxsus tayyorgarlik mashqlari, o‘yin vaziyatlari va reaktiv reaksiyalarni rivojlantirishga qaratilgan mashqlar qo‘llanildi. Natijalar shuni ko‘rsatdiki, maxsus mashqlar yosh darvozabonlarning refleks, pozitsiya, qo‘l-ko‘z koordinatsiyasi va tezkor qaror qabul qilish qobiliyatlarini sezilarli darajada oshiradi.