(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada yosh futbolchilarning texnik tayyorgarligini takomillashtirishda pedagogik modellashtirishning nazariy va amaliy asoslari yoritilgan. Tadqiqot davomida to‘pni boshqarish ko‘nikmalarini rivojlantirishda an’anaviy metodlar va zamonaviy o‘yinli modellashtirish yondashuvlari (Coerver Coaching, SSG) qiyosiy tahlil qilingan. Maqolada kognitiv yuklamalar ostida texnik harakatlarni bajarishning samaradorligi hamda o‘quv-mashg‘ulot jarayonini optimallashtirish bo‘yicha metodik tavsiyalar keltirilgan