(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada buxgalteriya balansining iqtisodiy mazmuni, tuzilishi hamda korxona moliyaviy holatini baholashdagi ahamiyati kompleks tarzda tahlil qilinadi. Balans aktiv va passiv qismlarining o‘zaro bog‘liqligi, ularning iqtisodiy mohiyati hamda zamonaviy buxgalteriya hisobi tizimidagi o‘rni yoritiladi. Shuningdek, balans ma’lumotlari asosida moliyaviy tahlil o‘tkazish imkoniyatlari, aktivlar va majburiyatlar tarkibining korxona barqarorligiga ta’siri ilmiy jihatdan asoslanadi. Tadqiqot davomida ilmiy adabiyotlar tahlili, qiyosiy va tizimli yondashuv metodlaridan foydalanilgan. Maqolada keltirilgan jadvallar orqali buxgalteriya balansining amaliy ahamiyati ochib beriladi.