(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada O‘zbekiston Respublikasida davlat hokimiyatini amalga oshirishning huquqiy asoslari tizimli tarzda tahlil qilingan. Tadqiqotda davlat hokimiyatining konstitutsiyaviy tamoyillari — xalq hokimiyatchiligi, hokimiyatlar bo‘linishi va qonun ustuvorligi ilmiy asosda o‘rganiladi. Qonun chiqaruvchi, ijroiya va sud hokimiyatining vakolatlari hamda ularning davlat boshqaruvidagi o‘rni normativ huquqiy hujjatlar asosida yoritiladi. Shuningdek, mahalliy davlat hokimiyati, fuqarolarning o‘zini o‘zi boshqarish organlari va jamoatchilik nazorati mexanizmlarining ahamiyati ko‘rib chiqiladi. Maqola O‘zbekistonda huquqiy davlatni shakllantirish va fuqarolik jamiyatini rivojlantirish jarayonlarida davlat hokimiyati tizimini takomillashtirishning dolzarbligini asoslab beradi.