(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu magolada bolalarda keng targalgan og iz bo’shlig’i kasalliklaridan biri bolgan tish kariyesining kelib chiqish sabablari, rivojlanish mexanizmi va uni davolashning zamonaviy usullari tahlil gilinadi. Maqolada profilaktik chora-tadbirlar, gigiyena madaniyatini oshirish, shuningdek, yangi texnologiyalar yordamida amalga oshirilayotgan davolash usullari hagida ma’lumot beriladi. Bolalar stomatologiyasida lazer terapiyasi, remineralizatsiya, kompozit materiallar bilan plombalash kabi innovatsion yondashuvlarning afzalliklari ko’rsatib o ’tiladi. Tadgiqot bolalarda kariyesni erta aniqlasning ahamiyatini ta’kidlab, soglom tish tuzilishini saqlab golishga yo ’naltirilgan tavsiyalarni stomatologiyasi, taqdim kariyes, zamonaviy profilaktika, remineralizatsiya, lazer terapiyasi, kompozit plombalar.