(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada nerv tizimiga ta’sir qiluvchi dori vositalari haqida umumiy ma’lumotlar, ularning ta’sir mexanizmi, asosiy turlari, qo‘llanish ko‘rsatkichlari va yon ta’sirlari ko‘rib chiqiladi. Nerv tizimi dori vositalari markaziy va chet el nerv tizimiga ta’sir etuvchi preparatlarni o‘z ichiga oladi. Maqolada ularning tasnifi, farmakologik xususiyatlari hamda klinik amaliyotdagi ahamiyati tahlil qilinadi.