(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Zaxm – jiddiy yuqumli kasallik bo‘lib, insonlar orasida tez tarqalishi mumkin. Kasallikning oldini olish chora-tadbirlari sifatida gigiena qoidalariga rioya qilish, profilaktik emlashlar, bemorlarni vaqtida aniqlash va davolash muhim ahamiyatga ega. Ushbu maqolada zaxm kasalligining asosiy tarqalish yo‘llari, xavf omillari va profilaktik chora-tadbirlar batafsil yoritilgan.