(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Magnit-rezonans tomografiya (MRT) zamonaviy tibbiyotda yuqori aniqlikka ega, xavfsiz va keng qo‘llaniladigan diagnostik tekshiruv usullaridan biridir. Ushbu tekshiruv usuli ionlashtiruvchi nurlanishsiz amalga oshiriladi hamda inson organizmidagi ichki a’zolar, yumshoq to‘qimalar, markaziy asab tizimi va qon tomirlarining holatini batafsil o‘rganish imkonini beradi. Mazkur maqolada MRT tekshirish usullarining ishlash prinsipi, asosiy turlari, klinik ahamiyati, afzalliklari hamda amaliy tibbiyotdagi o‘rni yoritilgan.