(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada ovqat hazm qilish sistemasi kasalliklarida zamonaviy reabilitatsiya usullari, ularning turlari hamda bemorlarning hayot sifatini yaxshilashdagi ahamiyati yoritilgan. Ovqat hazm qilish a’zolari faoliyatining buzilishi nafaqat umumiy sog‘liq holatiga, balki insonning kundalik faoliyati va mehnat qobiliyatiga ham salbiy ta’sir ko‘rsatadi. Shu sababli davolashdan keyingi reabilitatsiya jarayonini to‘g‘ri tashkil etish muhim hisoblanadi.