(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Maqolada rus adabiyotidagi o‘zbek choyxonasi obrazi tadqiq etiladi. Uning Markaziy Osiyodagi muhim madaniy va ijtimoiy markaz sifatidagi roli tahlil qilinadi. Dina Rubina, Aleksandr Faynberg va Ozod Mo‘min Xo‘ja ijodida choyxonaning reprezentatsiyasi bo‘yicha aniq misollar ko‘rib chiqilib, uning muloqot maskani, an’analar in’ikosi va madaniy kesishuv nuqtasi sifatidagi ahamiyati ochib beriladi.