(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Mazkur maqolada Erkin Vohidovning «Oʻzbegim» qasidasi badiiy-estetik jihatdan tahlil qilinadi. Asarda shoir oʻzbek xalqining tarixiy ildizlari, ma’naviyati, ruhiy olami hamda milliy oʻzligini tarannum etishi koʻrsatiladi. Qasidada oʻtgan ajdodlar jasorati, millatning bagʻrikengligi, mehnatsevarligi va vatanparvarlik tuygʻusi yuksak poetik mahorat bilan ifoda etgani yoritiladi. Shuningdek, asarning janr xususiyatlari, undagi tasviriy vositalar — metafora, tashbeh, metonimiya, sinekdoxa va majoziy obrazlar tahlil etilib, shoirning badiiy tildan foydalanish uslubi ochib beriladi. Tadqiqot natijasida «Oʻzbegim» qasidasi milliy uygʻonish ruhini, xalqning gʻurur va oriyatini ifodalovchi muhim adabiy manba sifatida baholanishi asoslab beriladi.