(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Mazkur maqolada boshlang‘ich sinf o‘quvchilarining lug‘at boyligini oshirish masalasi yoritilgan. Lug‘at boyligini rivojlantirish o‘quvchilarning og‘zaki va yozma nutqini shakllantirish, fikrlash doirasini kengaytirish hamda muloqot madaniyatini rivojlantirishda muhim ahamiyat kasb etadi. Tadqiqotda boshlang‘ich sinf o‘quvchilarining yosh va psixologik xususiyatlarini hisobga olgan holda lug‘at ustida ishlashning ta’lim jarayonidagi o‘rni tahlil qilingan.