(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu maqolada bolalarning kognitiv ko‘nikmalarini rivojlantirish jarayonida neyrogimnastika metodlarining o‘ziga xos xususiyatlari yoritiladi. Neyrogimnastika metodlari – bu miya hemisferalarini uyg‘unlashtirishga, diqqat, xotira, tafakkur va ijodiy fikrlashni faollashtirishga qaratilgan harakatli, sensorli va interfaol mashqlar tizimi. Maqolada metodlarning afzalliklari, turli o‘yinlar va mashqlar orqali kognitiv ko‘nikmalarni rivojlantirishning samarali yo‘llari tahlil qilinadi, zamonaviy pedagogik tajribalar misollar bilan keltiriladi.