(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu maqolada vintli shnek mexanizmlarining aylanishlar soniga bog‘liq holda ozuqaning yetkazib berish miqdorini o‘zgarishi o‘rganildi. Tadqiqot davomida turli aylanish tezliklarida ozuqaning uzatilish bir xilligi va notekisligi baholandi. Olingan natijalarga asosan, 25 ayl/min tezlikda uzatilish bir xilligi eng yuqori darajada (98,7%) ekanligi aniqlandi. Shu bilan birga, yuqori tezliklarda (30 ayl/min) uzatilish notekisligi oshib ketishi qayd etildi. Mazkur tadqiqot natijalari qishloq xo‘jaligi va ozuqa yetkazib berish tizimlarida vintli shneklarni samarali qo‘llash bo‘yicha tavsiyalar ishlab chiqish uchun muhim hisoblanadi.