(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Mazkur maqolada huquq manbalari tushunchasi, ularning shakllanishi, tasnifi va huquqiy tizimdagi o‘rni har tomonlama tahlil qilinadi. Huquq manbalari jamiyatda huquqiy munosabatlarni tartibga soluvchi asosiy normativ-huquqiy poydevor sifatida namoyon bo‘lib, davlat hokimiyati faoliyati, huquq ijodkorligi va huquqni qo‘llash jarayonlari bilan chambarchas bog‘liqdir. Maqolada huquq manbalarining tarixiy rivojlanishi, ularning yozma va yozilmagan shakllari, shuningdek, zamonaviy huquq tizimlarida tutgan o‘rni ilmiy-nazariy jihatdan yoritiladi. Tadqiqot davomida normativ huquqiy hujjatlar, sud precedenti, huquqiy odat, huquqiy doktrina kabi manbalarning o‘ziga xos xususiyatlari qiyosiy tahlil qilinadi. O‘zbekiston Respublikasi huquq tizimida huquq manbalarining ahamiyati va amaliy qo‘llanilishi alohida e’tiborga olinadi.