(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu maqolada optika fanini maktab o‘quvchilariga tushuntirishda kreativ va noodatiy metodlardan foydalanishning samaradorligi o‘rganildi. Tadqiqot jarayonida o‘quvchilarni qiziqtiradigan interaktiv mashg‘ulotlar, eksperimentlar, vizual materiallar va zamonaviy texnologiyalar asosida dars o‘tish usullari tahlil qilindi. Maqola maktab o‘quvchilari orasida vizual va amaliy ko‘nikmalarni rivojlantirish, darslarni yanada interaktiv va qiziqarli qilishga qaratilgan. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatdiki, kreativ metodlar orqali optika bo‘limini o‘rganish nafaqat o‘quvchilarning faniy bilimlarini oshiradi, balki ularning mustaqil fikrlash va tajriba asosida izlanish ko‘nikmalarini ham rivojlantiradi.