(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu maqola ingliz va o‘zbek tillarida uchraydigan frazeologik birliklarning qiyosiy tahlilini amalga oshiradi hamda ularning semantik, strukturaviy va madaniy tamoyillar bilan bog‘liqligini o‘rganadi. Frazeologik birliklar xalqning tarixiy tajribasi, dunyoqarashi va madaniy qadriyatlarini o‘zida mujassam etgan barqaror birliklardir. Tadqiqot ikki tilda ishlatiladigan frazeologik birliklarning mazmuniy asoslari, kelib chiqishi, ma’no ko‘chishi hamda milliy obrazlilik doirasidagi farqlarni ochib beradi. Solishtirma tahlil natijalari shuni ko‘rsatadiki, mazkur birliklar umumiy insoniy tajriba asosida shakllansada, ularning milliy xususiyati ramziy tasvir, madaniy konnotatsiya va tarixiy omillar orqali namoyon bo‘ladi. Ushbu tadqiqot ikki til frazeologiyasining o‘zaro bog‘liqligini chuqur anglashga hamda tarjima jarayonida ekvivalentlikni ta’minlashga hissa qo‘shadi.