(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu maqolada korporativ moliyaning nazariy jihatlari va ularning amaliy qo‘llanilishi O‘zbekiston iqtisodiyoti sharoitida tahlil qilinadi. Korporativ moliyaning asosiy tushunchalari, jumladan, moliyaviy boshqaruv, investitsiya qarorlarini qabul qilish, kapital tuzilmasini shakllantirish va dividend siyosati masalalari yoritib beriladi. Shuningdek, korporativ moliyaning bozor iqtisodiyoti sharoitida korxonalar barqaror rivojlanishidagi o‘rni va ahamiyati nazariy jihatdan asoslab beriladi. Maqolada O‘zbekistonda faoliyat yuritayotgan korxonalar misolida korporativ moliyaviy mexanizmlarning amaliy jihatlari tahlil qilinadi. Milliy iqtisodiyotda amalga oshirilayotgan islohotlar, investitsiya muhitini yaxshilash va korxonalar moliyaviy samaradorligini oshirishda korporativ moliyaning roli ochib beriladi. Tadqiqot natijalari korxonalar moliyaviy boshqaruvini takomillashtirish, resurslardan samarali foydalanish hamda raqobatbardoshlikni oshirishda ilmiy-amaliy ahamiyatga ega.