(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu maqolada shaxsda huquqiy ongning shakllanishi va milliy o‘zlikning psixologik asoslari ilmiy nuqtai nazardan tahlil qilinadi. Jamiyatdagi ijtimoiy ma’naviy jarayonlar, huquqiy tarbiya, qadriyatlar tizimi, ijtimoiy identifikatsiya mexanizmlari va shaxsning milliy ongni anglash jarayoniga ta’sir qiluvchi psixologik omillar yoritiladi. Huquqiy ongning rivojlanishi demokratik jamiyat qurilishida asosiy vosita sifatida talqin etilib, o‘quvchi-yoshlar, oila va ta’lim muassasalarining mazkur jarayondagi o‘rni ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, milliy o‘zlikning barqaror shakllanishida tarbiya, tarixiy xotira, madaniy meros va ijtimoiy faol muhitning roli tahlil etiladi.