(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Mazkur maqolada ingliz, nemis va o‘zbek tillarida multimodal ifoda vositalarining kommunikatsiya va ta’lim jarayonidagi ahamiyati tahlil qilinadi. Verbal va noverbal signallar o‘rtasidagi semantik uyg‘unlik masalasi yoritilib, multimodal muloqotda til, vizual tasvirlar, grafika, ovoz, intonatsiya, mimika va imo-ishoralarning o‘zaro integratsiyasi ochib beriladi. Shuningdek, verbal va noverbal signallar o‘rtasidagi uyg‘unlikning auditoriya tomonidan axborotni qabul qilish jarayoniga ta’siri hamda ushbu uyg‘unlik buzilganda yuzaga keladigan kommunikativ xatolar ilmiy manbalar asosida tahlil qilinadi. Maqolada multimodal ifoda vositalarining chet tillarini o‘qitishdagi samaradorligi alohida ta’kidlanadi.