(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Mazkur maqolada XIX asr o‘zbek adabiyotida muxammas janrining taraqqiyoti, uning uslubiy xususiyatlari hamda badiiy tasvir vositalari tahlil qilinadi. Muxammasnavis shoirlar ijodida an’anaviy aruz vazni, qofiya va radif tizimi bilan bir qatorda, ramziy obrazlar, tashbeh, isti’ora va tazod kabi badiiy san’atlarning qo‘llanilishi yoritiladi. Shuningdek, ijtimoiy-falsafiy va ishqiy mavzularning ifodalanishida muxammas janrining o‘rni va ahamiyati ochib beriladi.