(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu maqolada nafas olish tizimining eng keng tarqalgan surunkali kasalliklaridan biri — bronxial astmaning etiopatogenezi, klinik manzarasi va zamonaviy davolash usullari yoritilgan. Maqolada kasallikning oldini olish choralari, xususan, trigger omillarni nazorat qilish va bemorlarning hayot sifatini yaxshilash strategiyalari tahlil qilinadi. GINA (Global Initiative for Asthma) xalqaro tavsiyalari asosida asoratsiz davolash usullari ko’rib chiqilgan.