(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu maqolada tasviriy san’atning o‘quvchi shaxsini rivojlantirishdagi o‘rni, xususan milliy qadriyatlarni singdirishdagi pedagogik imkoniyatlari tahlil qilingan. Milliy naqshlar, tarixiy obidalar, xalq an’analari, milliy kiyimlar va mashhur rassomlar ijodidan ta’lim jarayonida foydalanishning samarali usullari ko‘rsatib berilgan. Shuningdek, tasviriy san’at mashg‘ulotlarining tarbiyaviy ahamiyati, estetik idrokni shakllantirishdagi o‘rni va o‘quvchilarda vatanparvarlik ruhini tarbiyalashdagi ta’siri yoritilgan.