(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu maqolada tibbiyot amaliyotida keng qo‘llanilayotgan ultratovush diagnostika apparatlarining ishlash prinsipi, texnik xususiyatlari, foydalanish bosqichlari hamda afzalliklari yoritilgan. Ultratovush to‘lqinlarining fizik mohiyati, inson organizmiga ta’siri va xavfsizligi masalalari tahlil qilingan. Zamonaviy tibbiyotda ultratovush tekshiruvining ahamiyati, ayniqsa, invaziv bo‘lmagan, tezkor va ishonchli diagnostika usuli sifatida tutgan o‘rni ilmiy jihatdan asoslab berilgan.