(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu maqolada anemiya patologiyasining zamonaviy tibbiyotdagi o‘rni, qon tarkibidagi gemoglobin va eritrotsitlar miqdori kamayishining asosiy omillari tahlil qilingan. Maqolada anemiyaning eng ko‘p uchraydigan turlari — temir tanqisligi, B12 vitamini yetishmovchiligi va gemolitik anemiyalar haqida batafsil ma’lumot berilgan hamda ularni bartaraf etishning samarali usullari ko‘rsatib o‘tilgan.