(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu maqolada mobil aloqa vositalaridan tarqaladigan radiochastotali elektromagnit nurlanishning (RF-EMR) inson reproduktiv salomatligiga ta’siri yoritilgan. So‘nggi o‘n yilliklarda smartfonlardan foydalanishning keskin ortishi fonida bepushtlik ko‘rsatkichlarining o‘sishi o‘rtasidagi bog‘liqlik ilmiy tahlil qilinadi. Maqolada spermatogenez jarayonining buzilishi, tuxumdonlar zaxirasining kamayishi va oksidlovchi stress mexanizmlari batafsil yoritilgan.