(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu maqolada bolalarda agressiv xulq-atvorning kelib chiqish sabablari, psixologik omillari hamda uni kamaytirishning samarali psixologik yo‘llari tahlil qilinadi. Oilaviy muhit, tarbiya uslublari, ijtimoiy muhit va bolaning individual-psixologik xususiyatlarining agressiyaga ta’siri ilmiy manbalar asosida yoritilgan. Shuningdek, maktabgacha va boshlang‘ich ta’lim yoshidagi bolalarda agressiyani oldini olish va kamaytirishda psixologik yondashuvlarning ahamiyati ko‘rsatib beriladi.