(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu maqolada texnologiyaning hayotimizdagi roli, uning inson faoliyatiga ta’siri, qulaylik va qaramlik jihatlari tahlil qilinadi. Zamonaviy texnologiyalar inson hayotini yengillashtiruvchi vosita sifatida ko‘p jihatdan foydali bo‘lsa-da, ularning haddan tashqari ishlatilishi qaramlik va ijtimoiy muammolarni keltirib chiqarishi mumkinligi ko‘rib chiqiladi. Maqolada texnologiyaning ijobiy va salbiy tomonlari, uning jamiyat va shaxs hayotidagi o‘rniga oid zamonaviy misollar keltiriladi.